Arapayma (Arapaima gigas)

ABD tarafından talep edilen Arapayma, Cleanfish firması tarafından pazarlanmaktadır. 
Dünyadaki en eski tatlı su türlerinden biri olan Arapayma, akciğer solunumu yapmakta ve aniden su yüzeyine çıkabilmektedirler. Bu balık 227 kiloya kadar ulaşabilmektedir ve sığ çamurlu sularda yetişmektedirler.
Güney Amerika’da oldukça popüler olan bu tür, aşırı avcılık ve soy tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Brezilya’da balığın ticari olarak avcılığı yasaklanmıştır.
New York’ta Samba, Miami’de Ocean, San Francisco’da La mar, Cleanfish firması ile anlaşmaları sonucu yetiştirme Arapayma servis etmektedirler. Cleanfish firması, hasat edilmiş ve yetiştirme deniz ürünleri dağıtımını küçük firmalarla işbirliği içinde olarak sürdürmektedir. Amazon, Perulu bir holdingin bir bölümüdür ve balık, Amazon adı altında pazarlanmaktadır.
Arapayma, Sushi Samba’da haftalık akşam yemeği menüsünde 33 USD (24 Eur) olarak sunulmaktadır ve sonrasında menüde sürekli olacaktır.
California tabanlı Cleanfish firması sözcülerinde Alisha Lumea, “Üretim şu an çok yüksek düzeyde değildir. Daha fazla insana ürünü tanıtırken, projenin büyük bölümü türleri korumayı içermektedir.”  şeklinde belirtmektedir.
Arşive gitmek için tıklayınız

Paylaş: