Kılıç Takoz
Ürün Bilgisi
Ürün Adı | DENİZER Dondurulmuş Kılıç Takoz 25 kg |
Ürün Latince Adı | Xiphias gladius |
Ürün İngilizce Adı | Swordfish |
Ürün Dış Barkodu | 8680539205408 |
Ürün İç Barkodu | - |
Ürün Boyu | 5 kg / Glaze öncesi boy √ / Glaze sonrası boy |
Ürün Tanımı |
Avcılığından sonra kılıç balığı, kafası, iç organları ve sırt kılçığı alınarak temizlenir, derisi üzerinde bırakılarak yarım ay şeklinde parçalara ayrılır ve bireysel dondurulur, glaze uygulamasından sonra dökme paketlenir. |
Dondurma Şekli | IQF (Bireysel Hızlı Dondurucu) |
Paketleme Şekli | 25 kg dökme |
İçindekiler | Kılıç takoz (%100), su (%1-2) |
Üretim Şekli | Çiftlik Yetiştiriciliği / Avcılık √ (FAO : 57 ) / İşleme |
Menşei | Endonezya |
Ambalaj içi adet | 5 adet / 10 kg |
Glaze oranı | %1-2 |
Ürün tipi | Kılçıksız, derili, takoz kesim |
Hasarlı ürün adedi | 1-2 adet/25 kg |
Görünüm | Sarımtrak et rengi, ürüne özgü görünüm |
Koku | Ürüne özgü doğal koku |
Tat | Ürüne özgü acı veya ekşi olmayan doğal tat |
Elastikiyet | Sıkı, kuru değil |
Ortalama g/1 kg | 5 kg |
Raf ömrü | Üretim tarihinden sonraki ilk 24 ay |
Katkı maddesi | AB standartlarında uygulanmıştır (Maks ‰5). |
Dış ambalaj | Min 4 renkli dış baskılı oluklu mikrodalga mukavva koli (PAP) ambalaj (38,2x74x15 cm) |
İç ambalaj | PE iç poşet |
Ambalaj Kriteri |
Plastik madde ve malzemelerin bileşenlerinin gıda maddesine toplam geçiş miktarı madde veya malzemenin yüzey alanının desimetre karesinde 10 miligramdan fazla olamaz. Bu değer plastik madde veya malzemenin toplam migrasyon limiti olarak tanımlanır (mg/dm2). |
Saklama Koşulu |
Minimum -18°C'de taşınmalı, saklanmalı ve depolanmalıdır. Taşıma işlemi kontaminasyon önlenerek, soğuk zincir kırılmadan tamamlanmalıdır. |
Besin Değerleri
Enerji (kcal/100 g) | 160 |
Yağ (g/100 g) | 5 |
Protein (g/100 g) | 25 |
Kolestrol (mg/100g) | 50 |
Sodyum (mg/100g) | 115 |
Karbonhidrat (mg/100g) | 0 |
Vit A (%/100 g) | 4 |
Vit C (%/100 g) | 2 |
Kalsiyum (%/100 g) | 0 |
Demir (%/100 g) | 6 |
Omega 3 (g/100 g) | 11 |
Kimyasal Parametreler
Civa (Hg) (mg/kg) | 0,5 |
Kadmiyum (Cd) (mg/kg) | 0,05 |
Kurşun (Pb) (mg/kg yaş ağırlık) |
0,3 |
Dioksinlerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) |
3,5 |
Dioksinlerin ve benzeri PCBs'lerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) |
6,5 |
PCB28, PCB52, PCB101, PCB138, PCB153 ve PCB180 toplamı (ng/g yaş ağırlık) |
75 |
Mikrobiyolojik Parametreler
Histamin (mg/kg) | 200-400 |
Salmonella spp(g-ml) | 0/25 |
Listeria monocytogenes (g-ml) | 0/25 |
Yasal Kriter
GKGM İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik |
GKGM Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği |
GKGM Bulaşanlar Yönetmeliği |
GKGM Etiketleme Yönetmeliği |
GKGM Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği |
GKGM Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği |
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği |
Net Ağırlık Ölçüm Tanımlaması
Ürün düşük sıcaklıktaki depodan alınır ve hemen açılır, akan soğuk su altına alınır. |
Ürünün parçalanmaması için dikkatli çalkalanır. |
Yüzeyde hissedilen veya görülen buz tamamen kaybolana kadar işleme devam edilir. |
No.8 olan eleğe (20 cm çapında <0,9 kg ürün için/30 cm çapında >0,9 kg ürün için)alınır |
Ürünün konumu değişmeden, elek 17-20°C doğuya eğilir ve maksimum 2 dakika beklenir. |
Hemen darası alınmış kaba aktarılır ve tartılır. |
AOAC 963.18 Dondurulmuş Deniz Ürünleri Net Ağırlık standardı baz alınmıştır. |
Üreme Zamanları
Ocak | Şubat | Mart | Nisan | Mayıs | Haziran | Temmuz | Ağustos | Eylül | Ekim | Kasım | Aralık |
X | X | X | X | X |