Mavi yayın balığı (Ictalurus furcatus)

10 tane Amerikan yayın balığı üreticisi, bu balığı ticari olarak piyasaya sunmaktadır. Bütün kanal yayın balıklarından daha fazla verimi vardır. Bu sebepten, bütün balık alıcıları ve marketleri tarafından talep görmektedir.

Kuzey Amerika kökenli bu balık, maksimum 165 cm boya ulaşır ve 21 yaşına kadar yaşabildikleri görülmüştür. Tatlı ve acı sularda dip bölgelerde bulunur. Taze ve donuk olarak pazarda yerini alır. Buğulama, kızartma, ızgara ve fırında tüketime uygundur.

Mavi yayın balığı üretiminin neredeyse tamamı Amerika’da yapılmaktadır, çiftlik üreticileri tarafından bu balığın yetiştiriciliği gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle bu balığın, karşılaştığı önemli hastalıklara karşı dirençli oluşu, talebini arttırmaktadır. Mavi yayın balığı – kafalı, içi alınmış, derili- diğer ortak türlere göre daha fazla verime sahiptir. Uzatma ağı ile avcılığı daha kolaydır ve homojen bir şekilde büyümektedirler.

Ek olarak, bütün balığın yüksek verimi sayesinde üreticiler ve işleyiciler için ürün oldukça karlı gözükmektedir.

5 yıl sürede balığın gelişimi tamamlanabileceği için, çiftlik alanı ile beraber büyük bir özveriye ihtiyaç vardır. İstenilen tada ulaşması, kanal yayın balığına göre 2-3 yıl daha fazladır. Derili filetolar, iyi ürün grubundandırlar.

Arşive gitmek için tıklayınız

Paylaş: