Saithe Fileto

 
 
 

Kuzey Atlantik'te bulunan Morinagillerden olan Saithe, diğer morina türlerine kıyasla ciddi bir piyasaya sahiptir. Kuzey Atlantik dip sularında bulunur. Kışın derin sulara göç eder, gırgır, trol veya paragat ile avlanır.
 

Sırtta yeşilimsi kahverengi renk ayırt edici özelliğidir. 130 cm boya ulaşabilmektedir. Eti sarımtrak ve çok lezzetlidir. Yağ oranı düşük, protein oranı yüksektir.

Saithe, denizde dondurulmuş olarak pazarda yerini almaktadır. Bu sebeple farklı bir ağırlık birimi "oz (ounce)" ile paketlenir, 1 oz= 28,35 g.

 



Ürün Bilgisi

Ürün Adı Dondurulmuş Saithe fileto 27 kg
Ürün Latince Adı Pollachius virens
Ürün İngilizce Adı Saithe
Ürün Dış Barkodu 8680539201509
Ürün İç Barkodu 8680539201516
Ürün Boyu 3-5 oz, 5-8 oz, 8-16 oz, 16-32 oz, 32+ oz
Ürün Tanımı
 
Avcılığından sonra saithe, karaya alınmadan deniz üzerinde baş kısmı ve iç organlarından arındırılarak derili fileto edilir, hemen paketlenerek dondurulur.
Dondurma Şekli BQF (Blok Hızlı Dondurucu)
Paketleme Şekli 3x 9 kg interleaved paket
İçindekiler Saithe fileto (%100)
Üretim Şekli Çiftlik Yetiştiriciliği    /    Avcılık (FAO : 27 )    /    İşleme
Menşei İzlanda
Ambalaj içi adet -
Glaze oranı %0
Ürün tipi Kılçıksız, PBI (küçük dikey kılçıklı) fileto
Hasarlı ürün adedi 1-2 adet/27 kg
Görünüm Sarımtrak et, ürüne özgü görünüm
Koku Ürüne özgü doğal koku
Tat Ürüne özgü acı veya ekşi olmayan doğal tat
Elastikiyet Sıkı, kuru değil
Ortalama g/9 kg 3-5 oz: 112 g   5-8 oz: 200 g  x8-16 oz: 340 g 5-8 oz: 200 g  16-32 oz: 680 g 32+ oz: 890 g
Raf ömrü Üretim tarihinden sonraki ilk 24 ay
Katkı maddesi Bulunmamalıdır.
Dış ambalaj Orijinal markalı oluklu mikrodalga mukavva koli (PAP) ambalaj (36x45x19 cm)
İç ambalaj Orijinal markalı oluklu mikrodalga mukavva koli (PAP) ambalaj
Ambalaj Kriteri

 
Plastik madde ve malzemelerin bileşenlerinin gıda maddesine toplam geçiş miktarı madde veya malzemenin yüzey alanının desimetre karesinde 10 miligramdan fazla olamaz. Bu değer plastik madde veya malzemenin toplam migrasyon limiti olarak tanımlanır (mg/dm2).
Saklama Koşulu
 
Minimum -18°C 'de taşınmalı, saklanmalı ve depolanmalıdır. Taşıma işlemi kontaminasyon önlenerek, soğuk zincir kırılmadan tamamlanmalıdır.
 


Besin Değerleri

Enerji (kcal/100 g) 81
Yağ (g/100 g) 0,3
Protein (g/100 g) 19,3
Kolestrol (mg/100g) 71
Sodyum (mg/100g) 40
Karbonhidrat (mg/100g) 0
Vit A (%/100 g) 3
Vit C (%/100 g) 0
Kalsiyum (%/100 g) 1
Demir (%/100 g) 8
Omega 3 (g/100 g) 0,009
 


Kimyasal Parametreler

Civa (Hg) (mg/kg) 0,5
Kadmiyum (Cd) (mg/kg) 0,05
Kurşun (Pb) (mg/kg yaş ağırlık) 0,3
 
Dioksinlerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) 3,5
 
Dioksinlerin ve benzeri PCBs'lerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) 6,5

 
PCB28, PCB52, PCB101, PCB138, PCB153 ve PCB180 toplamı (ng/g yaş ağırlık) 75

 
 


Mikrobiyolojik Parametreler

Histamin (mg/kg) 200-400
Salmonella spp(g-ml) 0/25
Listeria monocytogenes (g-ml) 0/25
 


Yasal Kriter

GKGM İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik
GKGM Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği
GKGM Bulaşanlar Yönetmeliği
GKGM Etiketleme Yönetmeliği
GKGM Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği
GKGM Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği
 


Net Ağırlık Ölçüm Tanımlaması

Aparatlar
>2,27 kg'dan büyük paketler için, 0,28 g (1 oz) hassasiyetli terazi
>2,27 kg'dan küçük paketler için, 0-71 g (0,025 oz) hassasiyetli terazi
İşlem
>Terazi sağlam ve düz bir yüzeyde ayarlanır.
>Yük göstergesinin 0 olduğu ve hassasiyeti kontrol edilir.
>Ürün düşük sıcaklıktaki depodan alınır, paketin üzerindeki buz temizlenir ve hemen tartılır.
>Paket açılır, tüm parçaları ve buz kristalleri ile birlikte içerik alınır, kuru havalı ortamda boş ambalaj oda sıcaklığında tartılır.
>Dolu paket ağırlığından, boş paket ağırlığı çıkarılır, sonuç ürün net ağırlığıdır.
*AOAC 963.26 Dondurulmuş Glazesiz Gıda Net Ağırlık standardı baz alınmıştır.
 


Üreme Zamanları

Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık
X X X