Saithe Fileto
Kuzey Atlantik'te bulunan Morinagillerden olan Saithe, diğer morina türlerine kıyasla ciddi bir piyasaya sahiptir. Kuzey Atlantik dip sularında bulunur. Kışın derin sulara göç eder, gırgır, trol veya paragat ile avlanır.
Sırtta yeşilimsi kahverengi renk ayırt edici özelliğidir. 130 cm boya ulaşabilmektedir. Eti sarımtrak ve çok lezzetlidir. Yağ oranı düşük, protein oranı yüksektir.
Saithe, denizde dondurulmuş olarak pazarda yerini almaktadır. Bu sebeple farklı bir ağırlık birimi "oz (ounce)" ile paketlenir, 1 oz= 28,35 g.
Ürün Bilgisi
Ürün Adı |
Dondurulmuş Saithe fileto 27 kg |
Ürün Latince Adı |
Pollachius virens |
Ürün İngilizce Adı |
Saithe |
Ürün Dış Barkodu |
8680539201509 |
Ürün İç Barkodu |
8680539201516 |
Ürün Boyu |
3-5 oz, 5-8 oz, 8-16 oz, 16-32 oz, 32+ oz |
Ürün Tanımı
|
Avcılığından sonra saithe, karaya alınmadan deniz üzerinde baş kısmı ve iç organlarından arındırılarak derili fileto edilir, hemen paketlenerek dondurulur. |
Dondurma Şekli |
BQF (Blok Hızlı Dondurucu) |
Paketleme Şekli |
3x 9 kg interleaved paket |
İçindekiler |
Saithe fileto (%100) |
Üretim Şekli |
Çiftlik Yetiştiriciliği / Avcılık √ (FAO : 27 ) / İşleme |
Menşei |
İzlanda |
Ambalaj içi adet |
- |
Glaze oranı |
%0 |
Ürün tipi |
Kılçıksız, PBI (küçük dikey kılçıklı) fileto |
Hasarlı ürün adedi |
1-2 adet/27 kg |
Görünüm |
Sarımtrak et, ürüne özgü görünüm |
Koku |
Ürüne özgü doğal koku |
Tat |
Ürüne özgü acı veya ekşi olmayan doğal tat |
Elastikiyet |
Sıkı, kuru değil |
Ortalama g/9 kg |
3-5 oz: 112 g 5-8 oz: 200 g x8-16 oz: 340 g 5-8 oz: 200 g 16-32 oz: 680 g 32+ oz: 890 g |
Raf ömrü |
Üretim tarihinden sonraki ilk 24 ay |
Katkı maddesi |
Bulunmamalıdır. |
Dış ambalaj |
Orijinal markalı oluklu mikrodalga mukavva koli (PAP) ambalaj (36x45x19 cm) |
İç ambalaj |
Orijinal markalı oluklu mikrodalga mukavva koli (PAP) ambalaj |
Ambalaj Kriteri
|
Plastik madde ve malzemelerin bileşenlerinin gıda maddesine toplam geçiş miktarı madde veya malzemenin yüzey alanının desimetre karesinde 10 miligramdan fazla olamaz. Bu değer plastik madde veya malzemenin toplam migrasyon limiti olarak tanımlanır (mg/dm2). |
Saklama Koşulu
|
Minimum -18°C 'de taşınmalı, saklanmalı ve depolanmalıdır. Taşıma işlemi kontaminasyon önlenerek, soğuk zincir kırılmadan tamamlanmalıdır. |
Besin Değerleri
Enerji (kcal/100 g) |
81 |
Yağ (g/100 g) |
0,3 |
Protein (g/100 g) |
19,3 |
Kolestrol (mg/100g) |
71 |
Sodyum (mg/100g) |
40 |
Karbonhidrat (mg/100g) |
0 |
Vit A (%/100 g) |
3 |
Vit C (%/100 g) |
0 |
Kalsiyum (%/100 g) |
1 |
Demir (%/100 g) |
8 |
Omega 3 (g/100 g) |
0,009 |
Kimyasal Parametreler
Civa (Hg) (mg/kg) |
0,5 |
Kadmiyum (Cd) (mg/kg) |
0,05 |
Kurşun (Pb) (mg/kg yaş ağırlık) |
0,3
|
Dioksinlerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) |
3,5
|
Dioksinlerin ve benzeri PCBs'lerin toplamı en çok (pg/g yaş ağırlık) |
6,5
|
PCB28, PCB52, PCB101, PCB138, PCB153 ve PCB180 toplamı (ng/g yaş ağırlık) |
75
|
Mikrobiyolojik Parametreler
Histamin (mg/kg) |
200-400 |
Salmonella spp(g-ml) |
0/25 |
Listeria monocytogenes (g-ml) |
0/25 |
Yasal Kriter
GKGM İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik |
GKGM Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği |
GKGM Bulaşanlar Yönetmeliği |
GKGM Etiketleme Yönetmeliği |
GKGM Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği |
GKGM Gıda Maddeleri ile Temasta Bulunan Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği |
Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği |
Net Ağırlık Ölçüm Tanımlaması
Aparatlar |
>2,27 kg'dan büyük paketler için, 0,28 g (1 oz) hassasiyetli terazi |
>2,27 kg'dan küçük paketler için, 0-71 g (0,025 oz) hassasiyetli terazi |
İşlem |
>Terazi sağlam ve düz bir yüzeyde ayarlanır. |
>Yük göstergesinin 0 olduğu ve hassasiyeti kontrol edilir. |
>Ürün düşük sıcaklıktaki depodan alınır, paketin üzerindeki buz temizlenir ve hemen tartılır. |
>Paket açılır, tüm parçaları ve buz kristalleri ile birlikte içerik alınır, kuru havalı ortamda boş ambalaj oda sıcaklığında tartılır. |
>Dolu paket ağırlığından, boş paket ağırlığı çıkarılır, sonuç ürün net ağırlığıdır. |
*AOAC 963.26 Dondurulmuş Glazesiz Gıda Net Ağırlık standardı baz alınmıştır. |
Üreme Zamanları
Ocak |
Şubat |
Mart |
Nisan |
Mayıs |
Haziran |
Temmuz |
Ağustos |
Eylül |
Ekim |
Kasım |
Aralık |
X |
X |
X |
|
|
|
|
|
|
|
|
|