Tambaqui (Colossoma macropomum)

Tambaqui, doğal ortamda Amazon ve Orinoco havzalarında bulunur. Son zamanlarda Güney Amerika’da yetiştiriciliğine başlanmıştır.

Sao Paolo, Nativ Pescados firmasına bağlı çiftlik ve işleme tesisleri, Amazon havzasında Sorriso yakınlarında bulunmakta olup, yetiştirilen ürünler perakende olarak Portekiz’e, yemek hizmeti endüstrisi ürünleri olarak İsviçre’ye ihraç edilmektedir.                                         

108 cm boya ve 40 kg ağırlığa kadar ulaşabilen, ıssız balıklardır, su altında kalan ağaç köklerinden ve buradaki çimenlerden beslenebilir. Düşük mineral içeren sularda da yaşayabilir, hastalıklara karşı da toleranslıdır, bu sebeple yetiştiricilik için uygundur.

Pirananın uzak akrabasıdır, omnivor tatlı su balığıdır. Kolombiya ve Brezilya tarafından tüketilmekte olup,  bazı Avrupa ülkeleri tarafından tanınır.

Fransız işleme firması Halieutis, perakende için Tambaqui marine çubukları üretmek için çalışmaktadır, ürün Prix d’Elite ödülünü kazanmıştır. Halieutis, Nisan ayında catering firmalarına da sunmuştur.

Arşive gitmek için tıklayınız

Paylaş: