Sağlık için en iyi balık türleri nelerdir ?

Balık tüketmenin sağlığımız için çok doğru bir davranış olduğunu biliyoruz. Yaşlanmaya karşı savaşta çok büyük etkisi olması da faydalarından sadece biridir. Ancak elbette doğru balığı tüketmek gerekmekte. Yapılan araştırmalarda özellikle yüksek miktarda civa içeren balıkları tüketmek anne adaylarının ve emziren annelerin, anne-bebek sağlığına yüksek miktarda zarar verdiği ortaya çıkmıştır.

Pek çok balık türü içerdiği besleyici minerallerin dışında, yüksek miktarda civa da içermektedir. Ağır metal olan bu madde, vücudun ihtiyacı dışında alındığında zehirlenmelere hatta ölümlere yol açabilmektedir. FDA’ya (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) göre hamilelik döneminde ve 6 yaştan küçük çocuklara aşağıdaki listede yer alan balık türlerinin haftada en fazla 2 kez 1 kişilik servis miktarı kadar tüketmeleri önerilmektedir.

Yüksek miktarda civa içeren balık türleri;
  • Lüfer
  • Hani balığı
  • Levrek
  • Ton balığı
  • Atlantik kılıç balığı
  • Derin deniz levreği
  • Köpek balığı
  • Kılıç balığı
Arşive gitmek için tıklayınız

Paylaş: