Taze balık, donuk balığa kıyasla daha iyidir, doğru mu? Yanlış

Modern dondurma teknikleri, pek çok balık türünün yüksek kaliteli olmasını sağlamaktadır. Neden? Çünkü çok fazla balık türü, günümüzde avcılıktan yalnız birkaç dakika sonra, standart ev tipi dondurucuların çok üzerinde ısıya sahip şok soğutucularda dondurulmaktadır. Çoğu “taze” balık ise, aslında ön dondurulmuş olup, ancak bazı hatırı sayılır balık satıcıları tarafından fark edilebilmektedir.




Bir diğer faktör tazeliğin nerede yaşadığınıza bağlı olmasıdır: Denize 200 km yakında mı yaşamaktasınız? Eğer öyleyse istediğiniz taze balığı, bölgenizde ve sezonunda bulunmasına bağlı olarak istediğinizde satın alabilirsiniz.

Denizden uzak yerlerde de taze balığa ulaşabilirsiniz, ancak fiyat oldukça pahalıdır ve tamamen risk altında olduğunuz bir rulet oyunu söz konusudur. Çünkü taşıma sıcaklığı ve koşulları gibi bazı sorunlar öne çıkmaktadır.

Bunun yanı sıra tüm donuk balıklar eşit değildir;

  • Denizde dondurulmuş ürünler her zaman en iyisidir.
  • Vakum paket ürünler,
  • Ürünü korumaya yönelik uygulanan glazeli ürünler, oldukça iyidir.

Tüketici olarak taze balık tüketmek yerine, sağlıklı balık tüketmeye dikkat etmeli ve tüm koşulları göz önünde bulundurmalısınız.

Arşive gitmek için tıklayınız

Paylaş: